5 Mayıs 2009 Salı

Cevizli Havuçlu KeK





Öncelikle Kekin oldukça hafif olduğunu belirteyim. Bir o kadar da lezzetli ve pratik.

Malzemeler: 2 yumurta, 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı un, 4 adet rendelenmiş havuç (4 adetten fazlası çok olabilir ama isterseniz daha az havuç kullanabilirsiniz), 150 gr ceviz içi, 1 yada isteğe göre 2 ( ben 2 kullandım) tatlı kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tuzu. Tarifimizde yağ ve süt yok, havuçlar sayesinde kekimiz baya ıslak oluyor.

Yumurtalar ile şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz daha sonra havucu ekliyoruz ve karıştırıyoruz, sonra ununu, kabartma tozunu tarçını eleyerek yavaş yavaş kek hamuruna ekleyip en son ceviz içlerini dövüp hamura ekliyoruz. 150 C'de ısıtılmış fırına kekimizi koyuyoruz ve yaklaşık 45 dakika sonra kekimiz pişmiş oluyor. Afiyetle tüketiyoruz.

0 yorum:

Template by:
Free Blog Templates