2 Haziran 2009 Salı

Tahinli ve fındık aromalı cupcake

Tahinli çörek yapmak istiyordum fakat son anda hem üşendim hemde çok fazla vaktim yoktu. Elimdeki pasta altı kapsüllerini de kullanmak istiyordum. Sonunda ortaya bu cupcakeler çıktı. Sonucun nasıl olacağını çok merak ediyordum fakat korktuğum gibi olmadı. Hem lezzetli hem de hafif oldular. Tavsiye ederim. 

Fırını 180 C' ye getirip ısıtın.

2 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağından biraz az tahin ( bir çay bardağı da koyabilirsiniz ama daha yoğun tahin tadı için bir su bardağını tavsiye ederim)

1 çay bardağı süt

3,5 su bardağı fındık aromalı kekun

1 paket vanilya 

üzeri için bir miktar susam

Yumurtalar ile şekeri bir kapta mikser ile iyice çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ, tahin ve sütü ekleyip üzerlerine un ve vanilyayı eliyoruz. Hamuru iyice karıştırdıktan sonra pasta altı kapsüllerine her kapsüle  yaklaşık bir yemek kaşığı kadar hamuru paylaştırıp üzerlerine isteğe bağlı olarak susam serpiştirip fırına veriyoruz. Yaklaşık 30 - 40 dakika içerisinde kekler pişiyor. Ben fındıklı kekun kullandım o yüzden kabatma tozuna gerek kalmadı çünkü unun içerisinde vardı ama isteyen sade un kullanıp tarife bir paket kabartma tozu ekleyebilir. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Template by:
Free Blog Templates