25 Haziran 2009 Perşembe

Lotus Çiçeğim





En sevdiğim çiçeklerden olan Lotus'u örmek istemekteydim ne zamandır. Sonunda elim değdi ve kendime bir adet lotus şeklinde mumluk bir adette kalemlik yaptım. Kalemliğin iskeleti için pet şişe kullandım.

23 Haziran 2009 Salı

Free Tibet


9 Haziran 2009 Salı

Su aygırı motifli kavanoz kaplamam





Evdeki boşalan salça kavanozuna biraz makyaj yapayım dedim sonuç resimdeki gibi oldu. Yapılışı oldukça basit, tabanına göre 2 zincir çekip 2. zincirin içine 7 sık iğne yaptım, sonraki sırada sık iğne sayısını iki katına çıkardım sonraki sıralarda bir sık iğne diğer ilmeğe 2 sık iğne, sonraki 2 ilmeğe birer sık iğne sonrakine 2 sık iğne diyerek istenilen taban boyutuna gelene kadar ördüm,  daha sonra sadece içteki ilmeklerden 3 sık iğne  bir azalt olarak bir sıra ördüm. Üstüne her sırada sık iğne geçerek istenilen boyuta gelince bitirdim. Kapağı da aynen ördüm, sonra süsledim:))

5 Haziran 2009 Cuma

Çilekli ve şeftalili Tartım




Vakit darlığı nedeni ile tarifini bugün yazamıyorum. En kısa zamanda güncelleyeceğim. Bir jöleli bir jölesiz halinin resimleri var bu seferlik jöle kullandım ama b
i dahaki seferi bilemiyorum:) Kelepçeli kek kalıbında yaptığım için kekinin şekli pek düzgün olmadı.

Mini mini su aygırı




Sabah elektriklerimizin kesik olması nedeniyle ortaya çıkan su aygırı:D

4 Haziran 2009 Perşembe

Tavşancık




Havanın kapalı oluşu yarım kalan işlerimi bitirmeme olanak sağladı sanırım. Bu zavallıcık haftalardır tek kulağı dikili vaziyette bekliyordu. Bugün tamamlandı anca:))

Mini Fok


Bu mini mini fok balığına Wiking biblolarımız ile poz verdirmek konusunda emin değildim gerçi ama onlar bir ekip, foka zarar vermezler diye düşündüm. Ne kadar acı, fokların başına gelenler yüzünden alakası bile olmayan şeyler bana hep o yavru fokların öldürmesi görüntülerini çağrıştırıyor. Yaşama saygı göstermek lazım...

Pattern:
Burun kısmından başlayarak örüyoruz.
1-İki zincir çekip, tığa göre 2. zincire 6 adet sık iğne yapıyoruz
2-bir sık iğne, sonraki sık iğneye 2 sık iğne yapıyoruz - 9 sık iğne
3-bir sık iğneyi atlıyoruz, bir sık iğne yapıyoruz --> 4 sefer
sık iğne, dolamadan çekerek birleştiriyoruz - 5 sık iğne oluyor ve doldurmaya başlıyoruz.
4-bir sonraki sık iğneye 2 sık iğne, sık iğne, *4 zincir, tığa göre üçüncü zincire dolamadan batıp çıkıyoruz, bir sonraki sık iğnenin üzerine yine dolamadan batıp çıkıp sık iğne yapıyoruz*, bir sonraki sık iğnenin üzerine 2 sık iğne yapıyoruz ve *'dan *'a kadar olan kısmı tekrar örüyoruz. diğer 2 sık iğnenin her birine 2 sık iğne yapıyoruz.
5-7-üç sıra sık iğne dönüyoruz
8- bir sık iğne bir eksiltme yapıp dolduruyoruz
9- bir sıra sık iğne dönüyoruz ve dolamadan batarak bağlıyoruz.
10-ilk 3 sık iğneye sık iğne yapıp 4 zincir çekiyoruz, * tığa göre 3. ve 4. zincirlere birer sık iğne yapıyoruz*, sonraki 2 sık iğnenin her birine sık iğne yapıyoruz, 4 zincir çekip *'lı bölümü tekrar ediyoruz, dolamadan batıp çıkıyoruz, bir sık iğne atlayıp tekrar dolamadan batıp ipi koparıyoruz.

parkta gezen çirkin ördek yavruları




Annemlerden dönerken gördüğümüz yol kenarındaki yeşil alanda dolaşan iki kafadar. :))

Yummy Cupcake




Bir sürü yeni mutfak araç gereci ve yemek dergisi almıştım bu yakınlarda dolayısıyla içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tart-turta-cheesecake vs. yapma isteği var fakat haftasonunu bekliyorum. Ben de yenmeyen bir tatlı yapayım dedim ve işte karşınızda süslü püslü cupcake'im.

2 Haziran 2009 Salı

Tahinli ve fındık aromalı cupcake

Tahinli çörek yapmak istiyordum fakat son anda hem üşendim hemde çok fazla vaktim yoktu. Elimdeki pasta altı kapsüllerini de kullanmak istiyordum. Sonunda ortaya bu cupcakeler çıktı. Sonucun nasıl olacağını çok merak ediyordum fakat korktuğum gibi olmadı. Hem lezzetli hem de hafif oldular. Tavsiye ederim. 

Fırını 180 C' ye getirip ısıtın.

2 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağından biraz az tahin ( bir çay bardağı da koyabilirsiniz ama daha yoğun tahin tadı için bir su bardağını tavsiye ederim)

1 çay bardağı süt

3,5 su bardağı fındık aromalı kekun

1 paket vanilya 

üzeri için bir miktar susam

Yumurtalar ile şekeri bir kapta mikser ile iyice çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ, tahin ve sütü ekleyip üzerlerine un ve vanilyayı eliyoruz. Hamuru iyice karıştırdıktan sonra pasta altı kapsüllerine her kapsüle  yaklaşık bir yemek kaşığı kadar hamuru paylaştırıp üzerlerine isteğe bağlı olarak susam serpiştirip fırına veriyoruz. Yaklaşık 30 - 40 dakika içerisinde kekler pişiyor. Ben fındıklı kekun kullandım o yüzden kabatma tozuna gerek kalmadı çünkü unun içerisinde vardı ama isteyen sade un kullanıp tarife bir paket kabartma tozu ekleyebilir. Afiyet Olsun.

Tospik Bardak Altlıklarım




Kaplumbuşumuz olduğundan beri kaplumbağa temalı şeyler yapmak için ayrı bir istek doğdu içime. Bu da bu çalışmalardan sonuncusu. Kaplumbağa bardak altlıkları. Yapılışı oldukça basit, hem çabuk hem kolay yapılıyor.

Template by:
Free Blog Templates